Två veckor är avklarade!

Ja nu har vi varit igång i två veckor och satan i gatan va det går bra! Vi slår rekord i folk på träningarna och börjar 90/30 övningen nästan som hi slutade den förra året:)

På schemat denna vecka är: teknikhallen imorn
Styrka i vånga på torsdag
Festligheter med herrarna på fredag
Bolltältet på söndag

En fullsmockad vånga if vecka helt enkelt.

Annars så är det snart dags att öka på lagkassan lite denna gång ska vi sälja fryspåsar så alla som vill köpa hör av er!
Vi tackar Lisa, Jossan, Sara och Alex för initiativet! Skitbra!

krya på er alla förkylda krakar Så ses vi imorn:)


Det ska bli ett gott nytt år!

För några veckor sedan så sa vi hejdå till 2011 och sa hej till ett aldeles nytt 2012 vad passar då bättre än att göra en summering av det gångna året och att blicka lite framåt mot det år som vi ska göra till vårt. I Januari föddes jag, alltså bloggen, och under hela året har jag försökt att uppdatera alla om vad som händer i Vånga IFs underbara damlag.

Januari månad är också lika med att försäsongsträningen startar och den var inte att leka med 2011. Under hela januari, februari och mars slet vi tillsammans tre gånger i veckan. Ridhuset bjöd på många sandkorn i skorna och massa 90/30, fram och tillbaka och engelsmannen. På torsdagar var det Vångaskolan och styrkebana och svettpölarna glänste på det fina gröna golvet. Vi i vånga valde också att träffas varje söndagkväll i sporthallen och när normala människor såg på tv och hade söndagsmys så tränade vi istället. Så såg veckorna ut och träningsnärvaron var skitbra och vi växte massor som lag. Under den här perioden så va vi även inne på PEMAs kontor för att testa nya tränings- och matchdressar.

Våren som kom var blöt kall och isig och träningsmatcherna blev få närmare bestämt bara en mot blacka. En match som vanns trotts att det blåste halv storm. Det gjorde att vi vid den första matchen som verkligen gällde något var den andra matchen på hela åter, det var första(och enda) matchen ÖEB-cuppen och den blev ju inte heller när den skulle. Minns ni, från början va det söndagen den 17/4 kl 15 i Lindö sen blev det fredag, sen lördag, sen söndag, sen aldrig, sen blev det lördag.. Som om nerverna inte redan satt utanpå kroppen..

Veckan efter det va det dags för seriepremiär och vi fick åter igen ses för att göra det vi gillar att göra mest tillsammans, spela fotboll! Vi kämpade på i en väldigt jämn serie förutomNorrköping City kanske eftersom att de i princip sprang igenom serien.

Sommaren kom och vi firade midsommar tillsammans på Ekvallen och tog en hel veckas uppehåll. Efter sommaruppehållet höll vi igång med militärträning varje onsdag för de som ville och kunde, Man kan säga att vi körde jägarvila istället för sommarvila och ni som var med vet att jägarvila inte är att leka med!

Sen kom sensommaren och hösten och matcherna drog igång igen. Vi tog oss genom serien bra och vi slutade på en tredjeplats vilket är en förbättring jämfört med 2010 då vi kom fyra.

Under hela hösten har vi fortsatt att träna tillsammans och vi fick bättre förutsättningar än någonsin i Vånga IF damlags historia. Vi tränade varje söndag i "bolltältet" i Eneby och sen körde de som ville styrka på torsdagarna. Sjukt kul!! I November blrjade vi också med träningarna i teknikhallen varannan tisdag vilket va galet kul. Senare samma månad hade vi även en liten säsongsavslutning och tillbringade dagen på Bodaborg. Sjukt grym dag med hård kamp och mycket garv! Hösten och vintern innebar även att laget fick tillökning i truppen av fem glada tjejer, tjihoo säger vi om det!

December och julen kom och så även det längsta uppehållet på länge, dryga två veckor! Det kan tyckas behövas eftersom att hårdträning stog på schemat nästa gång vi sågs vilket var den 8 januari.

Det var en kort sammanfattning av året som gått och nu blickar vi framåt på 2012! Jag har en känsla av att det kommer bli ett grymt år för vårt lag vi har alla förutsättningar som finns för att göra bra ifrån oss. Vi har sjukt bra träningsmöjligheter, jag menar hur många div. fyralag kan träna på konstgräs 1-2 ggr i veckan och springa i sand ibland samt köra styrka och snart också brottas med varandra en gång i veckan? Dessutom ser jag en galet starkt trupp redan nu med vältränade glada härliga tjejer som kan spela fotboll och dessutom kan fler brudar vara på intåg!

Varför inte börja redan idag med att bygga på träningsvärken med styrketträning i vångaskolan?

Snart

Snart drar vi igång igen och det är banne mig på tiden! Något annat att se fram emot är en tillbakablick på det gångna året som skribenten håller på att fila på. Den kommer även innehålla några tankar om hur vi ska göra 2012 till vårt år.

Jag hoppas att alla har haft det bra över jul och nyår och att ni precis som jag ser fram emot att komma igång med fotbollen igen!

Puss


RSS 2.0