NÅGRA DAGAR FÖRSENAD UPPDATERING

Ansvarig har under veckan inte prioriterat varken dator eller blogg och därmed utebliven uppdatering. Måndagskvällen spenderades som planerat i Vångas hästhus och denna gång kände sig laget till en början som ett gäng hästar. Fredde pekade med hela handen och styrde oss från K till H, vidare till M och så vidare i diverse avancerade löprörelser. Därefter väntades mera uppvärmning med boll och man kan faktiskt börja ana en viss kontroll av underlaget från majorieteten av tjejerna. Dock klagade Åsa på att det var "lite ojämnt".

En av få regler i hästhuset är att bollen inte får skutas i plåtväggen då häshusägaren är rädd om skråvet. Som straff om detta skulle ske får hela det lag som olycksfågeln tillhör genomföra en "Engelsman". För er som inte vet vad det innebär löper hela laget sammanlagt fyra varv. Första varvet inleds med full fart, 100%, utmed en kortsida för att sedan jogga reserande sidor. Varv två innbär 100% en kortsida och en långsida, med andra ord hälften av varvet, och joggning resten. Varv tre är det 100% kortsida-långsida-kortsida och varv fyra innebär ett helt, segt, mjölksyrekrävande varv med full fart. Ha då i åtankte att detta sker på ett underlag av sand.

Denna "Engelsman" såg Lisa Engberg till att Lag Rosa fick springa efter träningens tredje övning, som var tvåmålsspel på små planer med två spelare i varje lag. En övning som i sig inte alls suger i vaderna (!)

När Lag Rosa var färdig med sitt straff fortsatte träningen med tvmålsspel på stor plan. Bra tempo, mer snack än vanligt och emellanåt lite skönspel får sammanfatta denna inbördes drabbning. Träningen avslutades med fys i form av 90/30, dvs löpning runt i hallen i full fart i 90sek för att sedan gå i 30sek. Detta upprepades fem gånger. Några bilder från måndagsträningen finns inte då bildansvarig tydligen glömt att fotografera.

Trots ett visst manfall i jämförelse med föregående träningar denna försäsong kan tolv tjejer ändock tyckas godkänt, då sju stycken hört av sig med giltiga skäl att inte komma. Ibland står jobb och sjukdom över träning i hästhuset, vilket det finnes fullkomlig förståelse för. Huruvida Hollertz prioriterar en veckas utförsåkning i franska Alperna kan dock diskuteras som lämpligt eller ej...

Imorgon väntar styrketräning i Vångaskolans enorma gymnastiksal.


Dålig uppdatering i Vångabloggen

Sedan sist har laget fortsatt jobba på tvättbrädan och skinkmusklerna. Med samma närvaro på veckans träningar som tidigare känns försäsongen än så länge under full kontroll. Laget har även fått vidga sina vyer och åkt till Norrköping för att se, tala om och ta på potentiella nyheter i kläd- och materialväg. Kan vi ana ett märkesbyte i föreningen?



Ikväll väntar återigen fysträning i hästhuset. Med tanke på att det bara var tvåmålsspel på gårdagens inomhusträning förväntas ett aningens hårdare pass till kvällen. Ladda upp med ordentlig mat och vätska och putsa skorna inför vad som komma skall. Det är ju åtminstonde skönt efteråt...


SVETTIGT

Återigen var det arton tappra som genomförde en träning som för dagen var hårdare än förra måndagen. Återigen var det både skritt och galopp i hästhuset (huset där sandkornen letar sig in i minsta lilla vrå).

Dopphandboll och intervallöpning till uppvärmning var försmak av en timmes fys varvat med tvåmålsspel. Ännu en gång beordrade Figge och Fredde på ett militäriskt vis hur fötterna skulle arbeta och med varandra på ryggen slet vi så att svetten sprutade. Självfallet avslutades träningspasset med en ihärdig variant av "engelsmannen" (dvs löpning från kortsida till kortsida först en gång, sedan två gånger, sedan tre gånger och till sist fyra gånger för att sedan springa fyra gånger, tre gånger, två gånger och en gång). En riktig lår- och stjärtdödare!

Dagens prestige går oavkortat och enhälligt till Figge och Fredde för en enormt rolig och jobbig träning som innehöll allt som en försäsongsträning bör innehålla. Fortsätter vi såhär i samma andra kan 2011 komma att bli ett fantastiskt fotbollsår. En stor high-five till alla tjejer som kämpar och sliter utan gnäll enda in i kaklet. Och grattis till Dahlström som fyller krogen-myndig dagen till ära och hyllades med en inledande skönsång innan träningen.



TRÄNING I EN VATTENSKADAD SPORTHALL

Likt översvämningarna i Australien behövdes såväl gummistövlar som paraply under gårdagens träning i Skärblacka sporthall. Taket läcker, vilket omöjligt kan vara bra för varken träningsupplägg eller hälsa. URDÅLIGT!

Lagen fick reduceras vad gäller antal spelare i varje lag eftersom ytan att spela på var mindre. Passningsövningar och tvåmål med tre spelare på planen fick inleda träningen. Därefter toppades det med 5x 80/20, och under denna övning var det några som lät lite konstigt... Hedgren hade förvisso inget problem med orken utan stördes istället av för många förtärda hamburgare som ändrade färgen i ansiktet från hudfärg till likblek. Träningen avslutades med några härliga stafetter.

Två eloger bör delas ut för dagen. Den första går till Malin som lyckades med det som torde vara praktiskt taget omöjligt - ett magplask inomhus! Efter att ha kämpat med balansen i en situation slutade Malin nästan med näsan ner i en av hallens enorma vattenpölar. Vi tackar för det gapskrattet!

Den andra elogen går ännu en gång till alla tjejer som trots dåliga förutsättningar (med hallens dåliga skick i åtanke) och fysiskt tunga övningar ALDRIG gnäller. Tretton Vångadamer och sex gästande från SIF ger ett stabilt antal på nitton svettiga fotbollsdamer. Nu hoppas vi på lika många på kvällens träning i ridhuset!




SVETTIGT I VÅNGASKOLAN

Damlagets tränare hade tänkt så att det knakade i fogarna när de satte ihop försäsongens cirkelträning i Vångaskolan. Fjorton stationer som alla hade till uppgift att suga den sista droppen mjölksyra ur alla kroppens muskelgrupper.

Ett uppvärmningsvarv med 20 sekunder på varje station inledde torsdagskvällen och det var nog för de allra flesta en baggis och munnen gick som vanligt i ett hos tjejerna. När det blev klart att andra varvet innebar 1 minut på varje station blev det plötsligt något tystare i salen.

Det var 19 st fokuserade, svettiga, frustande och pustande tjejer som tog sig runt banan två varv efter uppvärmingen och samtliga kunde skriva under på kommande dags träningsverk. Träningen avslutades med ytterligare några styrkeövningar, där Figge likt en militär radade upp spelarna för att studera dem. (Dock är det tyckas inte okej att dra skämt när nitton tjejer står och kämpar i plankan).

Återigen en tuff träning utan gnäll där alla försöker göra sitt bästa genom att enbart ha sig själv som motståndare. VI fick äran att pånyttse ett gammalt Vångaansikte då Anna Hellmark tagit sig från Göteborg till Vångaskogarna. Det tackar vi för! Och som traditionen lyder när det gäller försäsong och Vångaskolan så avslutades kvällen för några tappra med lite bastubad. Nu blickar vi fram emot söndagsträningen!

Om du möter en Vånga damspelare idag - fråga om hon har träningsvärk!




-Vi klarar av att göra 50 armhävningar. Vi behöver bara en tupplur mellan varje!

NUMMER TVÅ I ORDNINGEN

Försäsongens andra träning lät inte vänta på sig. På måndagen var återigen dags för ett grispass (i ett hästhus). Den största skillnaden mellan ett herr- och damlag är antagligen att damerna till stor del även väger in försäsongsträningen som viktigt inför kommande baddräktssäsong. När det känns som jobbigast under ett fyspass är de fast skinkorna halva sporren. Och fasta skinkor får man av att springa i sand! Likt dressyrhästar smattrade det om trettiosex fötter i 1 ½ timma i ett ridhus någonstans på Vångas gärden. Vem behöver en konstgräsplan?!

Träningen kan sammanfattas med dopphandboll, passningsövningar, löpinfluerade stationsövningar, tvåmålspel och stafetter. Anna Hollertz hittade sitt drömköksbord på ridhusets askådarläktare och ringde till ägaren efter träningens slut. Hon fick bordet i utbyte mot ett nytt. Kvällens skratt stod Sara Hedgren för då hon likt snurre sprätt sprang för glatta livet i evighetsstafetten. Återigen var det nöjda tränare som berömde de svettiga tjejer som ännu en gång genomfört en fysiskt jobbig träningen utan ett enda gnälligt ord. Inställningen är Vånga IF damlags främsta styrka!


-Jag är jättenöjd med domarna i år. De gör så många fel att vi får något att diskutera.

DOKUMENT INIFRÅN

Som en blixt från klar himmel får nu bloggvärlden ännu en medlem. Denna stjärna kanske lyser aningens klarare än vissa andra och innehållet speglar ett lag med mål, drömmar och visioner. Men framförallt ett lag fullt av sprudlande, glada, träningsvilliga och starka damer som planerar att göra fotbollsåret 2011 till ett bra sådant. Bloggen kommer återge en bild av lagets alla starka karaktärer som allihopa är en lika viktig kugge i en stor gemenskap.

Försäsongen satte igång i söndags 9/1-2011 då arton spelare och två ledare inledde säsongen med ett möte i en vattenskadad sporthall. Några nya ansikten fanns på plats, men över lag var alla ansikten välkända. Det talades om fokus och ordning och reda i samband med träningar och matcher och några nya regler respektive straff vid regelbrott upprättades.



Träningen innehöll såväl tvåmålspel som intervaller, exempelvis en variant av "engelsmannen". Trots en och annan julskinka i Vånga-magarna var det ingen som varken klagade eller gnällde när det började bli tungt. Några gästspelare tog även del av säsongens första träning tack vare samarbetet med Skärblacka IF.

Fortsätt gärna att läsa Vånga IF damfotbollsblogg och följ med oss på resan genom 2011.

-När man löper ifatt sin egen felpassning - då är man snabb!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0