Grönt är skönt!


Nej Lisa och alla andra som undrar bloggen är inte död. På grund av tids och datorbist så har det varit dåligt med uppdateringar och jag ber så heskt mycket om ursäkt för det.
Väldigt mycket har hänt sedan sist så jag tar det bara i korthet för att undvika en hel uppsats på bloggen eftersom att ingen skulle orka läsa i alla fall!
först cupmachen som alla kanske helst vill glömma eftersom att spelet inte var det bästa och vi så ut som ett gäng yra höns på planen. Den enda som kanske var lagets lagkapten om fick göra sitt första spelmål på en riktig match i hela sitt på dagen 23 åriga liv.
Efter det var det en veckas täning kvar innan seriepremiär och samidigt påsklovavecka = lite lite folk på träningarna.
Det kanske inte var ultimat men det gick.
Skärtorsdagen kom och passane nog låg allas våran Cecilia Lilja på operationsborden för jag vet inte vilken gång i ordningen. Hoppas på att allt blir så mycket bättre igen så att vi kan vara tillsammans på planen igen!
Sen var det helt plötsligt långfredag och det nalkades påskfest i klippan. Damlaget och herrlaget tillsammans hade festen vilket inte märktes så mycket eftersom att vi brudar skötte det mesta!
Efter festen gick vi en solig påskhelg tillmötes och ganska många solbrända ansikten träffades kl 15.45 igår för att spela årets första seriematch och att livet inte är rättvist visste vi kanske redan men inte så orättvist! Lotorp fick i alla fall gå hem med våra 3 p. och det är SURT! för längre referat om bara matchen så hänvisar jag till hemsidan.
Imorn är det dags för en skön och grön träning igen och jag hoppas att alla kommer!


Imorn är det LÖRDAG!

och i onsdags fick vi reda på att det helt plötsligt inte bara blev lördag utan matchdag!

Under hela försäsongen har det tjatats om den 17 april kl 15.00 och alla ställde in sig, planerade inför och togledigt för att vi skulle spelat vår första cupmatch då. Nää då är det några jäkla stolpskott som bokat fel dag!
Okej om vi hade fått reda på det några eller någon vecka innan men icke!
Matchen gick inte att flytta på och inga planer fanns det att spela på, det var lördag eller ingen match alls.

Som tur är så är vi en stark trupp och vi kommer ställa upp med ett bra lag imorgon även om det innebar lite fix och trix. Hoppas att det löser sig för stackars Majsan som fick stora problem i och med det här.

Nu taggar vi på för imorn!
Glöm inte att äta och dricka bra för imorn blir det stora ytor och 90 minuters hårt arbete!

TAGGATAGGATAGGA!

Ses imorn!


STÄDDAG PÅ EKVALLEN


Ta med din kratta och kom till Ekvallen nu på lördag klockan 10 för att hjälpa föreningen att färdigställa anläggningen inför seriepremiärerna nästa helg! Varje krattdrag belönas med en kram!

skicke te bollen leijte!

Igår var det sista söndagsträningen och därför tyckte våra tränare att vi skulle få ha lite kul på träningen, det brukar vi i och för sig ha men vi skulle få ha lite roligare än vanligt. Volleyskotttävling och tvåmål va det som träningen bestod mest av. Volleytävlingen är ju lite av en favorit=) och peppningen och pikandet haglade på Ekvallen!

Idag har vi också tränat och vädret kunde inte vara bättre! Solen sken det var vindstilla och varmt.
Alla svettades så att det droppade om oss men det är väl bevis på att vi gav allt på övningarna. Idag bjöds det på många skottövningar vilket vi kan behöva, avslut är liksom inte vår allra starkaste sida men det tar sig! Efter alla övningar så körde vi läckert tvåmål och lite intervaller på slutet.

Ett stort asgarv till Figges extrema östgötska idag! Han tycker att vi måste bli bättre på att skicke te bollen ordentligt istället för att bara oulle bollen te varandre! tÄänk på DÄ Tjäjer!!

Bra jobbat alla med newbodyförsäljningen den kommer ge ett klirr i lagkassan med ca 9000 kronor det är ju skiitbra!

Ses på onsdag alla tjejer och Tränarna!

Låt dom äta grus!

Igår va det träning som vanligt och det bjöds på lövletning, vurpor, skratt och endel fotboll. Men nog om det för det vi alla bryr oss om just nu är matchen mot blacka.

ÄNTLIGEN fick vi ta på oss matchstället och ställa upp vårt snygga lag i matchposition! Alla var taggade till tusen och det komenterades flitigt på Facebook hela dagen.

Vi hade kanske inte vädergudarna med oss eftersom att det blåste halv storm och bollarna gick lite hur som helst men trots det och att det var vår första match i år så gjotrde vi bra ifrån oss. Alla fick spela och känna på lite olika positioner, det var ommöblering överallt. Nyförvärven Feffe och Sofia gjorde en bra premiär i den snygga gröna tröjan. Marika är guld vär i målet och ett skrapsår på knät är väl inget att orda om. En skräll var också att Hollertz den eviga backen idag fick kliva upp som forward kanske var det för att hon var extremt nära självmål i slutet av andra halvlek. Men hon va inte den enda som levde farligt emellanåt, Marika gjorde en ortoligt snygg "utspark" (eller va det va), Marie fick en smäll på hakan och blödde hela andra halvlek men det var inget som hindrade henne från att spela.

För att vara vår första match för iår så syntes det inte allt för mycket  aven om det självklart behövs endel finslip och alla positioner verkar inte vara spikade heller. Matchen vanns hur som helst med 1-0 och målet gjordes av Åsa "kanonen" Franzén, Inte för att någon fattade att det blev mål först men mål blev det!

Vi ska inte glömma att nämna motståndarna Skärblacka, de gjorde ett väldigt bra jobb och de har många kvicka unga och duktiga spelare. Lycka till till dom i Div 5!

Imorn är det lördag och laget passar på att ses då också, alla som vill och kan ska äta pizza och dricka "påskmust" kanske spela ett spel. Om skribenten kommer eller inte vet ju ingen kanske, kanske inte.
För alla som inte kan komma imorn så ses vi i alla fall på träningen på söndag!

Sist men inte minst glöm inte Newbody beställningarna som måste göras senast på söndag annars blir ni utan strumpor!


Trevlig helg!









Onsdag

Söndagens träning blev inställd i sista sekund på grund av att vi blev ganska få. Många hade väl planerat annat eftersom att vi egentligen skulle ha spelat match och inte tränat.

I måndags möttes vi av en helt snöfri ekvallen och seriepremiären kändes genast närmre!
träningen satsade alla lika hårt som vanligt alla 14 som var där. Det blev uppspelssövning med v-löp och tvåmål största delen av träningen. Hedgren gled in på träningen för att kolla och sånt är ju alltid kul även om det är skit att hennes knä gör ont. Hon sa att hon skulle fixa starkare värktabletter så att hon kunde vara med låter lite oroväckande men viljan finns och det är bra. Tove Nilsson gjorde comeback också, en tillfällig men ändå. Riktigt roligt!

Idag säger vi också grattis i efterskott till Fredde och vi ser fram emot tårtan ikväll för ikväll ses vi ju. Hoppas att alla kommer för att imorn vankas det träningsmatch mot blacka! JIPPI


INSTÄLLD MATCH IGEN!

Varför, varför, varför!?

Ytterligare en gång har vår träningsmatch blivit inställd och idag är det Kuddby som inte hade tillräckligt med folk. Samtidigt så har vi ett fullt lag med sjukt taggade och spelsugna brudar. Det är inte rättvist!
Jag vet att våra Fredde och Figge har ringt runt till alla lag i Östergötland kanske hela södra Sverige, men ingen har nappat. De kanske är rädda för oss, vem vet.

Jag är i alla fall arg och jag tror inte att jag är ensam. Men vi får väl se fram emot träningsmatchen mot Blacka i veckan, kul att de ställer upp=)

En stor applåd till Lisa Engberg som äntligen har fixat en grupp på facebook till oss. Så nu får alla som inte har facebook se till att fixa det PERNILLA OCH FREDDE!

Vi ses i alla fall på en strålande träning imorgon!

HEJ och HALLÅ

Det har gått ett tag sen senaste updateringen och flera träningar har passerat. Vi kör numera bara på gruset på Ekvallen och det är perfekt. I söndags bjöds det mest på blåst och kyla men en hel del skottövningar också.

Måndagsträningen innabar först lite taktiksnack och vi fick lära oss vad spelförståelse är, haha. Kan vara på tiden att förstå det. Efter det anpassades träningen efter taktiksnacket och det va en bra träning. Johanna Ringdahl kom dit i Bikini i hopp om att ingen skulle se, men det färgglada snöret avslöjade henne så kan det gå när man har bråttom efter jobbet. Ekvallen i all ära men planen är i skugga nästan hela dagen vilket betyder att det är väldigt hårt och isigt på sina ställen. Både Annelie och Pernilla bjöd på fina vurpor. Annars trippades det varsamt över isfläckarna och det bjöds på ganska många skratt och iiiiii...

I onsdags träffades vi som vanligt i omklädningsrummet för lite skitsnack innan träningen. Pernilla pratade stolt om sitt stora blåmärke som hon fått efter sin praktvurpa träningen innan. (någonting som hon stolt visade upp efter träningen) En träning som bjöd på dte mesta i fotbollsväg, passöviningar, tvåmål, inläggsövning och intervaller. Mycket roligt!!

Hela veckan har bjudit på jäkligt bra träningar med bra fart och vi smäller på varandra och snackar hela tiden. Vi blir bara bättre och bättre och trots en del sträckta ryggar, axlar som går ur led, benhinnor som krånglar och diverse knäproblem så är det bra uppslutning på träningarna. Damer, ni är för bra!!


Nu taggar vi på för en jäkligt bar match imorn! Håller tummarna för att ví har ett lag att möte den här gången. Man kan ju undra om de är rädda för oss=)

Ses imorn världens bästa lag!









RSS 2.0