Till alla Sveriges damtränare

Rekommenderat av specialistläkare J. Werner!

Här är hela sajten: http://www.klokavskade.no/no/Skadefri/

Fallhoppstest: http://www.klokavskade.no/no/Skadefri/Kroppsdel/Kne/Fallhopp-Test/4

Följ den här länken för att se en affisch med samlade övningar: http://www.klokavskade.no/upload/Skadefri/dokumenter/Håndball/Program_Grethe.pdf


Viktiga och skadeförebyggande övningar:
http://www.klokavskade.no/no/Skadefri/Kroppsdel/Kne/Unnga-korsbandskader-i-handball/

Övningarna i den sista länken är visade av handbollsspelare och består av 16 delar. Dock fungerar samtliga (möjligtvis inte övning 14) för fotbollstjejer.

Ansvarig uppmanar alla Sveriges damtränare att lägga större vikt på stärkande balansträning för att förebygga skador!

Det er kanskje vanskelig å forstå det norske språket, men da er det google.se/translate til hjelp

En helg..

...har gått och inte utan Banga if!

I fredags hade vi en gathering med Sjärblackabrudarna och vi spelade en miniturnering med mixade lag. Grattis till lag gul som tog hem det tätt följt av det svarta laget. Efter turneringen gjorde vi alla oss lite snyggare än vad vi är vana att se oss. Vi tog oss till blacka krog, där bjöds det på en vitlöksbomb till förrätt och het kyklingwook till varmrätt. Gott och trevligt, vissa blev lite gladare än andra och det bjöds på många skratt under kvällen. en liten fotbollsnyhet bjöds det även på och delade meningar finns kring den. Men oss i går det varken att stoppa eller splittra! det ska vi bli varse!

Lördagen var lagfri och tydligen blev det en ganska sen kväll för många för på gårdagens träning va det många trötta ögon. Det var något fel på balansen också alla ramlade och snubblade på ingenting och det så sjukt kul ut Hilta, Heda och Elin Lilja var tre av de som gjorde snygga vurpor igår. Det var ett ganska bra spel i mellanåt men det var tyst som i kyrkan. Tänkt om vi bara junde prata lika mycket på planen som vi gör i omklädningsrummet varningen om en extra engelsman gjorde det bättre men vi kan så mycket mer.

Ikväll är det dags igen för träning i ridhuset. Undrara var det kommer hända för spannande idag, Engelsmannen, 90-30, idioten? Den som lever får se=)

Ses snart världens bästa lag!

Nej, bloggen är inte död!

Ansvarige ber så hemskt mycket om ursäkt för en enormt dålig uppdatering. Det är så länge sen att jag knappt kommer ihåg alla kuliheter som hänt. Men en kort summering kommer här

Måndag: Hästhusträningen bjöd som vanligt på mycket löpning och massa sand i skorna!

Torsdag: Styrkebana med 14 stationer, med massa ben, mage och armövningar! Brudarna i laget tvingade med Fredde på ett varv för att visa hur jobbigt vi har det varje vecka, och jag tror att han höll med, men han slog sitt armhävningsrekord han gjorde hela två stycken! Enligt tillförlitliga källor så hade han problem med rörligheten i några dagar. Men i slutet av träningen gav han igen med lite intervaller! Figge fick även han visa vad han gick för ett varv och visade prov på en ganska god fysik.

Fredag: träningsfrit

Lördag: Träning i bolltältet som inte är ett tält längre men i alla fall. 16 morgonpigga brudar möttes där 8.30 för en riktig fotbollsträning. Det vlev tvåmålsspel hela träningen och man fick en påminnelse om vad det är för sport vi egentligen håller på med, FOTBOLL. Sjukt kul va det men ovant med större ytor och en boll som ska passas och gärna hållas inom laget. Alla tjejer gjorde som alltid sitt bästa! Familjen Axelhed har dock någonting emot Pernillas ansikte då mamma Axelhed en gång i tiden brutit näsan på henne och i lördags fick dotter Axelhed på en fullträff med vristen och träffade Pernilla mitt i plytet!

Söndag: Då va det dressprovning som gällde. Matchdressen som är ärtgrön och riktigt läcker även om vissa va lite mer skeptiska men vi kommer vara sjukt snygga på plan i alla fall. Något som vi också va rörande överens om va att byxorna till overallen va under all kritik, vi undrar lite vilken kroppsform man ska ha för att passa i dom? Uhlsport, har ni något bra svar?? Efter provningen så körde vi en timma men det va sega ben i sporthallen vilket säkert gjorde att vi tränarna tyckte att intervaller va en bra idé och vi löd som vanligt!


Måndag och alla Hjärtans dag: En lite mindre skara brudar samlades i ridhuset som faktiskt innehöll en häst, Linas lilla Bubblan. Detta till Mackis och Hedas förskräckelse, men efter att  Bubblan gått kunde de slappna av igen. Heda myste in sig i en ljusblå filt och vägrade ta av sig den under uppvärmningen. Uppvärmning va väldigt centralt under måndagen for det va kallt - JÄTTEKALLT! Som vanligt fick vi springa en massa, runt, runt, runt och runt. Ett tag kändes det som om man va en dressyrhäst, undrar om dom också har problem med sand i skorna?

Figge och Fredde hade en överraskningstävlig en duell mellan Lag-Rosa och Lag-Svart. En Ballerinakaka skulle ta sig från pannan till munnen bara med hjälp av ansiktsmusklerna. Vilken syn! Ryman i lag svart tog hem rubbet och det resulterade i en Engelsman för rosa lag. Den är dock innestående eftersom att Cia, lagets olycksfågel, vred knät igen och det blev en lite mindre kul stämmning. En tråkig avslutning på träningen och vi hoppas på att Cias knä ska bli bra snart:)

Torsdag: Figges cirkelträning i lilla vångaskolan stod på menyn och vi tog oss igenom varven fint, vi börjar kunna det där. Alla brudar visar som alltid på kämparglöd och en förbättring i styrka. Efter standardvarven körde vi lite extra mage inför beach 2011. Pernilla trodde dock redan att vi var framme där med tanke på att hon tagit med sig sin 13-åriga sons shorts. Absolut ingen illa menat, men Kristoffer har li-i-i-te mindre rumpa än dig Pördi... Våran lilla maskot Lina bjöd också på en graciös vurpa och ett hjärtligt skratt.

Vid närmare eftertanke har skribenterna resonerat och kommit fram till att Vånga IF damlag fungerar som en extra familj. Nästan varje gång vi ses avslutar vi med ett "vi ses imorn", och de flesta känner varandra inpå bara skinnet. Det är något att ta vara på!

Ikväll väntar internturnering och restaurangbesök på Blacka Krog, tillsammans med Skärblackabrudarna.
Vi ser fram emot en trevlig tillställning!







 


Nu får pressansvarig ta sig i kragen!

Pressansvarig meddelar sin frånvaro och beklagar denna. För att en blogg likt denna ska fylla sin funktion krävs en kontinuerlig uppdatering och det ska bli bättring på den fronten. Vi har nu fyra träningar att uppdatera sedan sist...

Förra torsdagen i Vånga Arena såg ut likt tidigare torsdagar med cirkelträning i styrkeform. De flesta tjejer stötte på kraftigare motstånd, vilket förmodligen kan förklaras med att man börjar göra övningarna rätt och dessutom orkar mer och därmed fler! En något sämre närvaro på tolv individer får ändock ses som godkänt då de som inte var där hade meddelat sig.

Söndagsträningen bestod mest av tvåmålsspel som bäddade för en mer fysiskt krävande måndagsträning i ridhuset. Mycket löpning i diverse former sög musten ur trötta benmuskler. Dessutom tvingades samtliga ner i grodgång och utfallssteg, vilket kunde konstateras på flertalet Facebookstatusar under tisdagen. En säker källa säger även att tränarna fick flera tacksamma sms dagarna efter. Lag rosa fick även (helt oförtjänat) genomföra en "Engelsman" (som finns förklarad i tidigare inlägg) tack vare att gästtränande halvnorskan Evelina Ringdahl skjutit i plåten. Evelina som tack vare för tvånga skor förövrigt genomförde hela träningen i strumplästen. Huruvida det rosa laget förtjänade en Engelsman eller inte går att diskutera då ansvarig för denna inte kände till regeln som förbjuder skott i plåten. Till måndagsträningen hör även att nämna att de tre äldsta i laget (Pernilla, Sussie och Anneli) trots sin rutin, var de mest okoncentrerade och flippade flertalet gånger ut i långvariga skrattattacker.

Åter torsdag och tillbaka i Vånga Arena. Denna gången hade tränare Mikael Fingal ställt cirkelträningen på hyllan och lät istället tjejerna spela av sig i en miniturnering. Något som uppskattades nämnvärt! Vad som genomsyrade hela träningen var ett gott humör med skratt och positiv peppning av varandra och pressansvarig kunde nästan skymta en ånger i tränarens ögon då har var tvungen att bryta denna goda stämning för lite fysisk styrketräning. Figge begärde alla tjejer i en cirkel och utförde därefter diverse tortyr-liknande övningar. Finns det träningsvärk att hämta såhär dagen efter?

I slutet av gårdagens träning hölls ett möte där blandannat träningstider, ekonomi, overaller och matchställ diskuterades. Framöver kommer även en intern turnering mellan samarbetspartnern Skärblacka IF att hållas i Skärblacka sporthall, något som självklart kommer följas upp i bloggen.

På återhörande!





RSS 2.0