FREDAG

Ja då har vi haft en vecka i fotbollens tecken igen. Måndagens träning inleddes med militäruppvärmning och vi fick en smärre chock men sen blev det mer av fotbollskaraktär, lite närkampsövningar och gansa mycket tvåmål. Onsdagens träning byttes ut mot möte på Skärblacka IP gällande den nya damföreningen som ska startas till nästa sesång. Meningen med den är att de ska ha fler damlag och vara mer "damanpassad". Ordet damanpassad är ju också ett kul ord och det diskuterades hett på träningen igår men jag tror jag cencurerar vad som sas. Det som sägs på Ekvallen stannar på Ekvallen! Den allmänna åsikten i laget är att vi vill köra på som vanligt, vår lilla familj/sekt/lag ska fortsätta precis som vanligt i alla fall som det ser ut just nu. Efter sen lilla disussionen i omklädningsrummet så körde vi igång träningen. En teknikring blev uppvärminingen... En riktig succé! HAHa. Man blir ju lite förvånad över hur man lyckas med vissa saker eller INTE! Nu taggar vi på för match på söndag! Det kommer bli en sjukt tuff match´med tanke på Norrköping Citys tidigare resultat. Men vi ska kriga på som vanligt och ge dom vad de tål!!! Tagga och ta det lugnt i helgen världens bästa lag!! Ses på Söndag

4-0

Första hemmatachsegern och första matchen vi håller nollan och vi har gjort fler mål än vi släppt in! Vilken match vi gjorde igår brudar! Det var fullt krig på planen och skönspelet var ganka långt borta, men ibland glänste vi till. Picknicken var långt borta för Eneby hur som helst och det spelade ingen roll att de hade en rutinerad forward med sig.Ti lyckades vinna bollen allt som oftast och vi gjorde det med extremt stor vilja, styrka och skicklighet! Faktum är att vi numera är ett gäng med ganska många rutinerade spelare och det börjar märkas på planen också. Vi liksom kompenserar varandra, rutin och yngre ättrighet passar bra ihop. För ett mer ingående matchreferat hänvisar jag till hemsidan där Fredde har diktat så fint=) http://www4.idrottonline.se/VangaIF-Fotboll/Damlaget/Seriematcher2011/ Helgen är matchfri och vi passar på att vila benen och kanske göra något extremt kul på lördagkvällen kanske vara uppe sent och/eller dricka saft. Vila benen ska vi göra för nästa vecka är det träning och tokladdning för möte och match mot Norrköping City! Vi ses Världens bästa och skönaste lag! Trevlig helg!

Hoppas på mycket av detta ikväll!


JA!

Visst blev det krig, mål och tre poäng!

Otroligt skönt att vinna efter den krigarmatchen som det blev igår. Det kanske inte var det bästa spelat från vår sida men vi krigade och kämpade tillsammans för att spela oss upp för att göra fyra mål, att vi släppte in tre behöver vi ju inte fokusera på. Med ett lite defekt lag med magvärk, skoskav, yrsel och många stämplingar och hårda smällar kämpade vi på och vi ger oss inte vilket ger resultat i form av vinst!

Vi fick känna på både det ena och andra under matchen, Majsan fick tillexempel känna hur det känns att få ett knä i ryggen, Ryman och Hollertz fick varsin ordentlig stämpling, Pernilla blev urslig efter att ha fått en boll i huvudet och Lisa Engbergs Nylonstrumpor gick sönder! Det var tufft men vi pallar ju allt!

Ett lite mer utförligt matchreferat kommer förhoppningsvis på Vångas Hemsida!

Förresten så var det utsnyggt att det var så många som hade den nya dressen på sig till och från matchen, vi ser ju i alla fall ut som proffs då!

Ingen träning idag men imorn kör vi igen, Lycka till alla som ska springa Vår Ruset!

SES IMORN GOTT FOLK!


TAGGA!

Om ungefär en timma är det samling och om närmre tre står vi uppställda för att höra startsignalen för dagens match mot Krokek. Om jag får säga vag jag tycker så är det bara tre saker som gäller idag och det är,

MÅL, KRIG och TRE poäng!

Ta på er den nya overallen idag så ses vi inom kort! 

Veckans träningar

Med tanke på hur matchen slutade i söndags så fick vi träna på avslut i måndags, med all rätt!
Det var fullt ös från början till slut på träningen. Den startades med en riktig fight i mittcirkeln, tre bollar och alla jagade dem för den som inte hade boll när tiden var ute fick göra armhäv, situps och plankan i olika omgångar. JOBBIGT!

Efter alla avslutsövningar rundades träningen av med lite intervaller 90-30 och jogga-spring! det var jobbigt men förmodligen även behövligt!

Dagens träning var lugnare men bra, tvåmål och hörnövningar fyllde upp hela träningen. Vi tränade in en ny hörnvariant, undrar vad vi ska döpa den till.. H - Öhrna kanske? den inkluderar lite dans och fina rörelser av Pernilla och Hollertz i alla fall=) Pernilla har även blivit tillsagd att stå stilla på planen, har det hänt förut?

Hör och häpna men träningsoverallerna har blivit klara idag och vi har fått dem, Riktigt snygga!! Hedgren var en strålande modell för den! och påtal om henne så är det kul att hon har kunnat tränat fullt ut flera träningar nu utan att ha ont! Det gillas skarpt

Det är fortfarande bra uppslutning på träningarna vilket gör att vi kan göra mer roliga saker och mer på riktigt liksom!
Jag tror att vi har fått den roligaste och konstigaste undanflykten att inte träna idag också. Ryman alltså, tårtgörarkurs! vad är det liksom=) Hoppas att vi får ta del av dina kunskaper inom kort!

Nu laddar vi för helgens match mot Krokek
Då kommer Helle även att göra comeback i den ärtgröna tröjan!


Låt svetten lacka!

När Fredde och Figge är på sitt bästa humör får vi brudar svettas. Troligtvis har de ganska roligt åt att de kan lura oss till vad som helst också. Vi fick till uppgift att ställa upp oss på kortlinjen och väl där fortsätter Fredde med "och nu ställer ni er i skostorleksordning" varpå vi börjar ropa ut "jag har 36!", "jag har 38!". Först efter ett gapskratt förklarar Fredde att han skojade.

Kolla bilderna, framförallt Rymans svettpärlor i pannan!








BITTERT, TRÅKIGT, ORÄTTVIST, OTRUR...

Ja de orden förklarar känslan av förlusten mot Lindö hemma på Ekvallen igår.

Vi var ett starkt och taggat lag som smlades för att ta tre poäng mot Lindö igår men det blir som vanligt inte som man tänkt sig även om matchen låg på våra fötter största delen av tiden. Vi spelade oss fram bra med bra löpbollar på kanterna och väldigt fint spel via innermittfältet. Alla kämpade och krigade för att hålla bollen inom laget. Men sen är det det där med att göra mål. Lindös målvakt gjorde ett jättebrajobb, men jag måste säga att vi hjälpte henne till det också i vissa fall. Vi hade verkligen inte målturen med oss igår men det är bara att hoppas på att det släpper nästa gång för chanserna har vi.

Vi missade lite i markeringarna igår, mycket för att vi inte snackar i de farliga situationerna och för att Lindö spelade på ett lite annorlunda sätt men oftast lyckades vi lösa detta med hjälp av vår försvarslinje men inte alla gånger, låt mig säga typ två (kanske några till) vilket är de två riktiga målen de gjorde för det sista var en offsidemiss av dommaren som vi tyvärr inte hann ikapp. 0-3 blev resultet och det känns inte bra alls!!

Vi försöker att bryta ihop och komma igen till nästa helgs match och satsa på att göra två skitbra träningar i veckan!

Innan jag avslutar måste bara nämna tre små saker
Först, Lisa Engbergs sko, det måste vara de trasigaste skor som någon har försökt spela i någonsin! Men hon använde den av miljöskäl!



Sen så ska alla som har jobbat och jobbar med kiosken  ha en STOR guldstjärna för ett jättebra jobb och alla i laget får en liten guldstjärna för att vi alla hjälper till så att det fungerar.


Till sist så vill jag bara påminna om 350 kronor som ska in för träningsoverallen, ge det till Figge eller Fredde i veckan!

Avslutningsvis så vill jag citera Sara Folkeson "Vånga ifs damlag är som en sekt, har man väl kommit in så kommer man aldrig därifrån", Lite skrämmande men jag gillart!

Ses ikväll på träningen!

Efter regn kommer solsken..

Ja det har vi fått smaka på hela två gånger idag, regn, sol, lite regn till och sen sol. Vårvädret är minst sagt växlande men vad gör väl det.

Av någon anledning var det väldigt tyst i omklädningsrummet innan träningen idag, men vi kom fram till att det var för att Jossan och Hilta inte va där. Men när vi väl kom igång med snacket så var det på ett djupare plan än vanligt för vi försökte reda ut skillnaden mellan ironi och sarkasm.

Träningen flöt på bra idag även om tekniken kanske inte alltid va vad den borde. Vi försökte öva på att göra mål men det gick inte jättebra Marika hade inte skitmycket att göra i målet om man säger så. Men ibland så glänser det till på Ekvallen och vi visar vad vi kan. under tvåmålet rann det däremot iväg med mål i alla fall i Hedgrens mål=) Sussie försökte även byta bort sin storasyster Pernilla från sitt lag men annars så är vi helt normala i vårt lag och beter oss exemplariskt!

Nu börjar taggningen till helgens hemmamatch mot Lindö.
Sofia glöm inte att komma för du är kallad och vi alla har hört och sett att du har blivit det!

TAGGATAGGATAGGA!


4 MAJ

Det är onsdag och träningsdag för Vånga IFs damlag och jag hoppas och tror att alla är taggade till tusen!

Måndagens träning var kylig men vi tappra 15 som var där sprang oss varma och hade en riktigt kul träning!
Träningen fylldes av passningar, inlägg och skott och lite utländska vibbar i form av en Engelman som fick avrunda hela träningen. Jippi! Men vi gjorde det och vi gjorde det bra!

Måste även tillägga att det är sjukt kul att Helle har hittat hem till Ekvallen igen, hon tränade förra veckan också men den träningen har jag ju inte ens skrivit om=)

Men hörrni mina vänner vi ses snart på den sköna och gröna Ekvallen!

Och förresten, pengar till träningsoverallen ska in så fort som möjligt 350 Svenska Riksdaler!

TRE härliga och välförtjänta poäng!



Japp, årets första riktiga vinst blev det igår när vi mötte Smedby borta.

Vi va lite snyggare än vanligt också eftersom att vi dagen till ära drog på oss en ny matchdress och ett gäng med spralliga och glada gröna ärtor  (och en lite brunare Mackis) sprang ut på den nästan lika gröna planen.
Uppvärminingen kan i Freddes ögon verkat lite väl pladdrig men mellan höga knän och indianhopp pratade vi faktiskt om motsåndarna och inget annat. Vi ställde upp med ett starkt och erfaret gäng igår och vi mötte ett ungt Smedby med extremt korta shorts=) speciellt i jämförelse med Pernillas!

Igår visades det prov på att vi kan spela fotboll och att vi verkligen kan jobba med varandra och hjälpa varandra i alla situationer och det gjorde också att vi vann matchen med 3-1!

Tre sjukt sköna poäng och en boost för allas självförtroenden och lite energi till veckans kommande träningar och helgens match mot Lindö.

En extra stjärna i kanten tycker jag att Zakó ska ha som med väldigt kort varsel ställde upp med en packad väska, glatt humör och en redbull i handen!

Ses ikväll alla brudar, Figge och Fredde!


RSS 2.0