Premiär på Ekvallen

Äntligen är vi på hemmaplan igen. Som vi har längtat efter att samlas inne i det gröna mysiga omklädningsrummet. Figge hade visseligen redan varit där och duschat i lördags när han tog med sin sambo på en utflykt, Bättre än så kan du väl figge?=)

När alla hade dykt upp, även Ryman och Hollertz som hade haft lite problem med att hitta bilen, då startade vi i alla fall träningen. Lite passningsövningar till at börja med och sen blev det tvåmål utan mål och efter det så avslutades träningen med några intervaller. De yttre förutsättningarna var inte på topp igår det var blött, kallt och blåsigt men trots det visar vi på att vi har förbättrat oss. Snacket var sjukt mycket bättre än för två veckor sen och vi börjar få till rörelsen på större ytor.

Kompisar, det går bra nu!

Vi ses på söndag igen! På Ekvallen!!

GNÄGGSNÖ!

Det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Helgen skulle egentligen bjudit på årets första träningsmatch och alla Vångabrudar och tränare var taggade till tusen, men då kom smällen, SNÖN! Den la sig som ett tungt täcke över allt och där den hann smälta blev det sjö! Det innebar att matchen blev inställd och vi fick träna inne i blacka sporthall som vanligt. SKIT. Till vår glädje fick vi i alla fall bara spela match, Figge va på bra humör i alla fall, kanske för att han fyllde år=) Grattis i efterskott, men jag och fler med mig undrar när du kommer bjuda på tårta??

Eftersom att alla planer är avstängda så blev det ingen grusträning, det blev sandträning i ridhuset i stället och det luktade lite mer häst än vanligt. Det bjöds på riktigt mycket löpa i olika former. Idag föll lotten på svart lag att få Lisa Engberg i laget vilket i vanlig ordning betyder att laget får springa en Engelsman. Dagens extremt sandiga träning var i särklass en av de mest fokuserade och alla 16 plus Pördi som trillade in med sin nya frilla gjorde ett fantastiskt jobb.

Nästa träning är på onsdag och vi får väl se vad vi kommer få göra då.

bra jobbat idag tjejor!


Vem är bloggaren egentligen?

Ja ni det kan man fråga sig, är det poeten Ryman, Tränaren Figge och /eller Fredde, Hollertz, Cia eller någon helt annan?

Ja ni det kan ju ni fundera på. Läs och njut istället tänk inte så mycket..

Träningen idag var riktigt  bra som vanligt när det gäller oss, men det var lite bättre fart än vanligt.
Fredde som räknade in oss med HELA handen fick oss till att bli 13 pers, vilket kan kännas få mot vad vi är vana vid. Vi inledde träningen med "kuvertet" som Fredde viss döpt det till och vi klarade det riktigt bra, bra snack och ofta ganska bra pass som hamnade rätt, det var bara Hollertz som hade en tendens att skicka bollen åt hgelt fel håll ganska ofta. Annars så spelade vi bra tvåmål och anfall-försvar övning klarade vi med med bravur, lite få nickar bara. Men det är ju för att öva och bli bättre vi tränar, eller hur? Den sista övningen med höga knän, spark i rumpan och snabba fötter var dock lite mindre bra fart på och benen brände som aldrig förr. Men ingen gav sig och det är ett stort plus!

Hedgren gjorde en tapper insats med att trots onda knän faktiskt komma ner på träningen och stå i mål lite. Tittade på gjorde hon också men det brukar ju hon göra i och för sig.


Nästa gång vi ses är det för att spela årets första träningsmatch! 11.00 på Kimstads grusplan för alla som är intresserade på att se oss möte Lemunda starka viljor=) ( ja dom heter faktiskt så)

Ladda nu tjejer så ses vi på söndag! Pigga och glada

Puss puss



Majsan Fastnade i en rosa väst

Gårdagens träning bjöd på mycket skratt och endel knäproblem.

11 glada tjejer väntade på att börja träna, men innan start blev vi 10 eftersom att Jenny vek knät innan träningen ens satt igång och det blev så illa att hon fick åka hem. Hoppas att det är bättre idag!

efter en kort uppvärmning delades vi upp i lag och alla tog på sig västen normalt utom Majsan fastnade i sin, hon såg helt fantastiskt rolig ut och det hela slutade med att Sussi fick hjälpa henne av med den. Majsan hävdade att det var för att den var utochin som hon fastnade med armen. Men jag vet inte om det håller riktigt.

Efter det körde vi tvåmål med och utan mål och efterlängtade skott och inläggsövningar (med torra och stenhårda hemska bollar). Det gick riktigt riktigt bra och inläggen kom på läppen som de ska=) oftast i alla fall. Figge uppmanade oss också att gapa mer på varandra under övningarna, något som känns helt onaturligt men faktum är att det fungerar.

Träningen avslutades med två "idioter", rosa mot svart. Majsan och Hollertz sprang och dividerade samtidigt om vem som fuskade eller inte, Figge röck in som dommare. Däremot behövdes det inte kollas när Jessica mötte mammaAnnelie i en duell, eftersom att Jessica glatt sprang tillbaka och sa skrek till - Jag kan jogga tillbaka!

Hoppas att alla vader och knän mår bättre imorn!
Ses då!

Tjolahopp!




GRUS!

Ja då är grussesäsongen igång och det har ju sina för- och nackdelar. Det har varit lite kallt, blåsigt och blött men det är skönt att komma ut på lite ytor och köra bollövningar. Det har trots väder, plugg och sjukdom varit bra med folk vilket gjort att träningarna gett mer, fortsätt så bruds!

I lördags skulle vi haft träningsmatchpremiär mot Eneby men de sa ifrån på grund av folkbrist. Det känns så skönt att det inte är vi som måste säga ifrån.

Igår var det söndag och träning i sporthallen, Figge som är ett fan av 90-30 löpövningen satte igång oss direkt med en sån. Trötta i benen körde vi sen tvåmål och det gick väl bra. tvåmålet bjöd på både det ena och andra, vi fick se att nyförvärvet Feffe inte har någre leder eftersom hon gick ner i spagat för att nå bollen, Hollertz la handen i lorska som någon snyggt hade lagt på en bänk, Cia som va på besök skrattade gott och hennes bror också men inte Hollertz.

Efter träningen fick vi våra Newbodykataloger så att vi kan förse alla vi känner med strumpor och underkläder. Pernilla var dock förbryllad över att någon hade blandat ihop de kataloger med gem och de utan, ajajaj.


Ikväll är det dags att köra på gruset igen hoppas att jag träffar alla där!

Tjohaderittan!


Vilka brudar!

I onsdags va det möte på brandstationen i Blacka och det snackades framtid och fikades. Mötet börjades med att skrattanfall med Pernilla i spetsen vilket inte är så ovanligt. Efter att skrattet lagt sig fick vi fylla i lappar om vilken positon vi spelar på, vart vi vill/inte spela, vad vi som spelare är bra på som lag och individuellt och vad behöver vi träna mer på. Den sista frågan handlade om hur tränarna ska ta ut lag till matcher under säsongen, det verkar som att de är lite ängsliga för det. Eftersom att alla brudar är så träningflitiga och duktiga spelare så kan jag förså dem.

Efter den lite mer seriösa delen serverade Nuppa fika som bestod av saft, kaffe(utan mjölk) och bullar som Sara Hedgren sponsrade med, det tackar vi för.Samtidigt som vi fikade försökte Figge och Fredde göra sina röster hörda i hopp om att bullarna skulle hålla oss tysta. Det gick sådär, men de fick endel sagt om framtiden och annat aktuellt. Våra tränare ska ha en elloge för att de står ut med oss, två tuppar i en jäkligt kacklig hönsgård.


Kort summering av mötet:
Framtiden ser väldigt ljus ut inför säsongen 2011
Fredde och Figge är helt suveräna (Nuppa också)
Vånga if damlag har allt man kan önska
Tack för fikan


SES på söndag.


Nae..

Nu är det så där dålig uppdatering igen. Lesdsen för det, hoppas att ni kan förlåta skribenten!

Förra veckan va som vanligt fylld med sand, konstiga utfall och ankgång i ridhuset men lika glada va väl vi för det, eller hur?

Torsdagsträningen i lilla Vånga skolan bjöd på en annorlunda bana eftersom att Figge hade kommit på att vi har en rygg som ocksp behöver tränas. Figge blev själv lite plågad för det här eftersom en svullen och krasslig Hollertz va där och tog tid. Vissa övningar var jobbigare och svårare än andra. balansen hos vissa av oss brudar va lite sissodär.

Lagom till söndagen hade träningsvärken lagt sig och det var dags igen, innomhuslir i blacka och måndagen bjöd som vanligt på slit i Ridhuset!

Den här veckan blir lite lugnare träningsmässigt, vi måste vila våra muskler lite också. Även om vi inte ska träna så ska vi ses på onsdag och fylla på med energi i form av fika och snack inför den kommande säsongen. Kul att ses utan att svettas en gång.

Vånga if damer - tack för att ni är ni


RSS 2.0